Monday, November 4, 2013

Some Monday Motivation

Hello everyone! Happy Monday to all!! How was your weekend? I had a fantabulous weekend getaway with the hubs. We went to Naples, FL and visited one of our friends. The weather was spectacular and doing nothing never made me happier. We lounged all the day by the beach and we had dinner with our friends at night.

Catching some rays
 
 
After a few days of round ligament pain,  I was able to get on the elliptical machine today for 45 minutes. Thanks to my chiropractor, Jodie Espinet, she massaged me for one hour and adjusted my body and the pain slowly went away. Thank God for her hands!
 
Anyway, when I returned from Naples, I received a letter in the mail from my pen pal Melissa. Melissa and I have been corresponding for about 4 years now and she always sends me the coolest things through the mail. In this letter she sent me an article from the Boston Gazette (she's from Massachusetts) about Kathrine Switzer. 
 
For those of you who don't know Switzer, she was the first woman to run in the Boston Marathon. She fearlessly broke the "no woman allowed to run" rule and signed up as K.V. Switzer. Needless to say, she was assaulted during the race and literally pushed off to leave the course. She boldly said no and continued running that day.
 
Switzer has always been an inspiration for me because she's a no-nonsense kind-of-gal. Not only did she pave the way for other women marathoners, but she also continues to empower women to run. Even when Switzer was told she couldn't run, she continued doing what she wanted to do. There was nothing that could stop her. Her valiant and stubborn attitude transformed her into the great runner she is and into the bad a$$ woman she became.
 

The Boston Gazette article
 
 
This article piece has inspired me today to inspire YOU to run. There will be no excuses allowed! According to US News, these are the top 10 excuses that people give for not wanting to exercise:
 
1. "I'm too busy." Solution: Find time.
 
2. "I'm too old." Solution: No you're not. You're never too old to exercise and, as a matter of fact, it's recommended that you exercise in order to live longer.
 
3. "I hate going it alone." Solution: Get over yourself. It's not a big deal. If you really need someone, then ask a friend, a family member or join a running group.
 
4. "It's so boring." Solution: Then find something you like.
 
5. "My kids get in the way." Solution: Exercise before or after they wake up or have them exercise with you.
 
6. "My back hurts." Solution: Exercise might actually relieve the pain, but simply ask your doctor what type of exercise you can do.
 
7. "I'm too fat." Solution: Even more of a reason to exercise. The key is to start gradually.
 
8. "I'm thin already." Solution: Just because you're skinny doesn't mean you're healthy. They are not the same thing. Have you ever heard of the term "skinny cow?"
 
9. "I'm not a gym rat." Solution: That's ok, then exercise outside.
 
10. "I have arthritis." Solution: Exercise might actually help you feel better. Ask your doctor what type of exercise suits you.
 
You've got an excuse? I've got a solution!!!
 
What's your excuse?
 
----------------------------
I am thankful that I have the
ability to exercise despite having
a big 'ole belly =).


Pin It

No comments:

Post a Comment